Алое Вера

Независим дистрибутор на FLP - Алое Вера / Aloe Vera

Начало Какво е алое вера?

По-известни цитати за Алое Вера
 
"Алоето подсушава раните и съживява плътта,
Язвите побеждава, очите прояснява,
Яснота на разума дава,
Езикът облекчава, слуха изостря,
Косопада спира,
Стомаха укрепва, черния дроб излекува".
Салернската школа от епохата на Възраждането - медицински трактат
 
“Четири растения са важни за оцеляването на човека: пшеницата, гроздето, маслината и АЛОЕТО. Първото го храни, второто повдига духа му, третото - внася хармония, а четвъртото го лекува.”
Христофор Колумб (1451-1506г.)
 
"Питате ме кои са тайните сили, които ме крепяха по време на моите дълги пости. Това са: непоклатимата ми вяра в Бог, моят скромен начин на живот и Алоето, чиито ползи открих при пристигането ми в Южна Африка в края на 19-ти век"
Махатма Ганди
 
”Докторът помага, но природата лекува”.
Този израз е познат още от времето на Хипократ -древногръцки лечител (460-377 г.пр.н.е.), знаменит лекар, мислител, реформатор и учен

"Алоето се характеризира с терапевтични, тонизиращи и своите козметични свойства. Това се случва, защото то има анти-загряващи лечебни свойства, а също и много важни хидратиращи свойства."
Диета и здраве, м. Февруари 1994, стр. 42 и 43


Факти от д-р Питър Атертън

Алое вера, или както често го наричат „чудотворно растение”, „естествено лекарство” и „лек за изгаряния”, има много наименования, оцелели през всички 4000 години, откакто е известно на човечеството като лечебно растение. Античната му история е открита от Джордж Ебърс през 1862 г. в древен египетски папирус, представляващ сборник с билкови рецепти от 3500 г. пр.н.е. Оттогава много изследователи са откривали, че алоето е използвано в древнокитайската и древноиндийската медицина. Гръцки и римски лечители като Диоскорид и Плиний Старши са го използвали с отлични резултати. Според легендата Аристотел убеждава Александър Велики да завладее остров Сокотра в Индийския океан, защото там растяло алое в големи количества, а то било нужно за лечение на ранените войници. Египетските кралици Нефертити и Клеопатра ценели високо алоето като средство за лечение и разкрасяване, тъй като в онези времена здравето и красотата били много по-тясно свързани, отколкото днес. 
И макар че съществуват над 200 вида алое, едва три-четири от тях имат лечебни свойства. От тях Aloe Barbadensis (Miller), известно и като алое вера (Linne) е най-лековито.
Алое Барбадензис има дебели, сочни листа и прилича донякъде на кактус, но всъщност принадлежи към семейството на лилиите, към което спадат лукът, чесънът и аспержите. То достига зрялост след четири години, когато съдържанието на листата – съчетание от гел и сок, може да се бере, консервира и затваря в бутилки, за да се получи продукт възможно най-близък до натуралното растение.
За да се извлече полза от алое вера, гелът трябва да се приема вътрешно, заради хранителните му качества, а може и да се съчетава с други съставки за създаване на кремове и лосиони, които подхранват и подобряват състоянието на кожата.