Алое Вера

Независим дистрибутор на FLP - Алое Вера / Aloe Vera

Начало Заключение

Гелът от Алое Вера, както и повечето натурални сокове – както плодови, така и зеленчукови, е нетраен продукт, който веднага след извличането губи цвета си и се разваля под въздействието на различни микроорганизми. Големият успех на алоето като съставка на хранителни добавки и козметични продукти се дължи на подходящи процедури за стабилизация, които дават възможност на преработвателите да съхраняват и транспортират гела от алое до пазари по целия свят без риск от разваляне. Изследвания, провеждани в различни държави, несъмнено сочат, че някои от биохимичните свойства на алоето ще бъдат научно доказани. Способността му да овлажнява кожата и да прониква дълбоко в нея са известни, но свойствата на алое вера да подпомага оздравителните процеси, аналгетичното му действие и антибактериалните му качества все още не са ясно описани и документирани посредством контролирани научни изследвания и тестове.
Днес производителите на алое и продукти, съдържащи растението, са установили високи етични стандарти за работа и производство. Чрез дейността на Международния научен съвет за алое (МНСА) е наложено задължението от страна на компаниите да снабдяват света с най-висококачествено алое. То се приема много добре като съставка в множество потребителски продукти и това доказва, че МНСА се движи в правилната посока. Днес растението се приема по-добре от когато и да било. В МНСА работи екип от отдадени професионалисти, ангажирани с разрастването, проучването и маркетинга на качествен гел от алое вера и продукти, създадени на неговата база. МНСА знае, че бъдещето на Алое Вера е многообещаващо за всички, които искат да положат необходимите усилия.


Факти от д-р Питър Атертън

Алое вера не е панацея за всички болести и в него няма нищо вълшебно. Мисля, че то действа основно в двете споменати области – епителната тъкан и имунната система. Това до голяма степен се потвърждава от анекдотични доказателства – множество хора от хиляди години разказват за лечебните свойства на алоето за най-различни кожни оплаквания – екзема, псориазис, язви, изгаряния, акне и дори ужилвания и ухапвания. Открили са облекчение при стомашни проблеми като колит, дивертикулит и синдром на раздразнените черва. Други болести, дължащи се на разстройство на имунната система като артрит, астма, следвирусен синдром и лупус са получили подобрение след редовно приемане на гел от алое вера.
Ето защо алое вера играе ролята на допълнително средство за третиране на различни здравословни проблеми. Но е от изключителна важност винаги да се съветваме с лекаря си, когато се съмняваме в диагнозата или здравословното ни състояние не се подобрява. Самодиагностицирането може да е много опасно и сериозни проблеми могат да се крият зад не особено обезпокоителни симптоми.