Алое Вера

Независим дистрибутор на FLP - Алое Вера / Aloe Vera

Начало Как действа алое вера?

Растението Алое Вера е често срещана съставка в много от козметичните продукти.  Това съвсем не е случаен факт, защото то притежава напълно естествено свойството да поддържа кожата здрава, млада и изящна. Затова е използвано в народната медицина от столетия, а съвременната козметична индустрия също го оценява по достойнство.
Алое Вера е изключително полезно за всички, които страдат от суха и напукана кожа, защото е един от най-добрите естествени хидратанти и омекотители. Редовното мазане с гел от алое вера прави кожата естествено мека и гладка.
Растението може да се използва и за предпазване и премахване на тъмни петна и кожни пигментации.
Основните му съставки, притежаващи антиоксидантни свойства, в това число витамините Е и C, предотвратяват появата на бръчки и други признаци на стареене, като удължават живота на клетките.
Алое вера притежава също противовъзпалително и антимикробно действие и затова може да бъде прилагано като допълнително средство при лечението на повърхностни изгаряния, порязвания, мехури, раздразнена и възпалена кожа. Понякога се използва и за третиране на кожни заболявания като екзема и псориазис.
Гелът от алое вера притежава естествен охлаждащ ефект и заради това намира приложение в продуктите за облекчаване на слънчеви изгаряния. Ето защо растението е една от основните съставка в много гелове и лосиони за слънчева защита.
Алое вера предпазва кожата от вредното въздействие на токсините в околната среда като оформя защитен слой. В допълнение към всичко това подпомага премахването на мъртвия слой клетки от повърхността на кожата.
Освен като средство за външно приложение, гелът от Алое Вера се използва и под формата на гелове, сокове и нектари за пиене. Според редица изследвания консумацията му допълнително стимулира кожата, като запазва и поддържа здравия й вид.


Факти от д-р Питър Атертън

Естественото противовъзпалително и антимикробно действие на съставките на Алое Вера допринасят за развитието на клетките и така подпомагат процеса на заздравяване. Но алоето помага не само на хората със здравословни проблеми. Много от тези, които го пият, твърдят, че се чувстват по-добре като цяло – по-спокойни, по-уравновесени и по-енергични. Мисля, че това се дължи на влиянието на алоето върху имунната система, която благодарение на него се балансира и настройва, за да защитава организма по-ефективно от неблагоприятни въздействия.