Алое Вера

Независим дистрибутор на FLP - Алое Вера / Aloe Vera

Начало Статии Жизненост и сияйна кожа от Алое бери нектар

Жизненост и сияйна кожа от Алое бери нектар

Жизненост и сияйна кожа от Алое бери нектар
Жизненост и сияйна кожа от Алое бери нектар
Жизненост и сияйна кожа от Алое бери нектар
Жизненост и сияйна кожа от Алое бери нектар
Жизненост и сияйна кожа от Алое бери нектар

Нектарът от алое и боровинки (код: 034) е един от петте най-продавани продукта на Форевър и това не е изненада за никого. Той осигурява всички полезни съставки на гела от алое вера плюс още нещо – сладкия вкус на соковете от ябълки и червени боровинки. Често изборът на Алое бери нектар от гамата напитки от алое на Форевър, се дължи именно на неговия приятен плодов аромат. Хубаво е, че освен апетитна сладост, добавените ябълки и боровинки носят много ползи и за здравето. Те са с високо съдържание на антиоксиданти, витамини С и А, калий и пектин за прочистване на храносмилателната система.

Днес все по-често слушаме за полезните качества на червените боровинки като естествен диуретик, прочистващ бъбреците и пикочните пътища. Те поддържат здрава отделителната ни система, благодарение на съдържащите се в тях проантоцианидини – ценни фитонутриенти, които имат способност да ни предпазват от бактериални инфекции, като пречат на болестотворните микроорганизми да се закрепят за тъканите в тялото. Това качество на червените боровинки се проявява не само в пикочните пътища, но и в устната кухина и храносмилателната система. Така те могат да допринесат също за предпазване на венците от възпаление и на стомаха от дискомфорт.

Съдържанието на витамин С в боровинките подпомага действието на белите кръвни телца, които се борят с бактериите и вирусите, причиняващи настинки и грип. Този незаменим витамин също така има мощни антиоксидантни свойства и подпомага образуването на вътреклетъчен колаген, отговорен за здравето на кожата и тъканите.

На онези от вас, които редовно пият нектар от алое и боровинки, може би им е направило впечатление, че освен новата енергия, с която тази сладка напитка ги зарежда, положителна промяна се забелязва и във външния им вид. Кожата им засиява и възвръща младежкия си вид и еластичност. Ето какво осигуряват червените боровинки на нашата външна обвивка:

• антиоксидантна защита;

• по-добро кръвообращение;

• фитонутриенти, полезни за структурата на тъканите;

• помощ за оптимално храносмилане.

Здравето на храносмилателната система има пряко отражение върху чистотата и здравето на кожата. Ако усвояването на хранителни вещества е нарушено, в организма се натрупват токсини, които следва да бъдат изведени от тялото чрез кръвния поток. Когато отровите в тялото станат прекалено много и то не успява да се справи с изхвърлянето им, те започват да „излизат“ през кожата, което води до поява на акне, обриви, зачервявания и други проблеми.

Когато говорим за разкрасяващите свойства на червените боровинки, не бива да пропускаме, че те съдържат още и пикногенол – много важен антиоксидант с особено благоприятно въздействие върху кожата. Той допринася за поддържане на колагена в нея, а също така понижава и освобождаването на хистамин в организма, което пък означава, че Алое бери нектар може да бъде от полза и на хора, страдащи от алергии.

Полезните съставки на ябълките са добре известни – витамини А и С, калий, пектин, полифеноли и ценни флавоноиди. Те въздействат благоприятно върху почти всички органи и системи в тялото и подкрепят правилното им функциониране. Съчетани със 100% стабилизиран гел от алое вера и неговите полезни свойства, двата ароматни плода превръщат напитката Алое бери нектар в извор на здраве и младост. Вдигнете празничен тост за здраве и красота с чаша нектар от алое и червени боровинки!

 

Информационен бюлетин на ФЛП-България, брой 119, декември 2011 г.

 

Описаните в тази статия продукти за вътрешна употреба са хранителни добавки. Те не са заместител на разнообразното хранене и не са предназначени за превенция, диагностициране, успокояване или лекуване на конкретна болест или клас от заболявания. Консултирайте се с личния си лекар, ако страдате от някакво заболяване.