Алое Вера

Независим дистрибутор на FLP - Алое Вера / Aloe Vera

Начало Статии Уникалните нови алое напитки на Форевър

Уникалните нови алое напитки на Форевър

Уникалните нови алое  напитки на Форевър
Уникалните нови алое  напитки на Форевър
Уникалните нови алое  напитки на Форевър

Всички поемаме рискове и правим смели крачки в неизвестното, за да превръщаме Форевър в това, което представлява днес. Основателят на компанията Рекс Моън винаги ни е насърчавал да го правим – да сме смели и да работим с приключенски дух.

Отличен пример са новите алое напитки на Форевър. Когато решихме да променим опаковката на най-ключовия си продукт, знаехме, че стъпката ще е драстична, след като десетки години бяхме използвали превърналите се в знакови за фирмата жълти тубички. Наясно бяхме също, че промяната може да породи съмнения у някои от най-преданите ни клиенти и собственици на Форевър бизнес.

Въпреки това всички, участващи в проекта, знаеха, че смелият ход е правилен, защото се отнася за толкова важен продукт. Добавихме повече защитни слоеве в опаковката и започнахме да произвеждаме нашия гел от алое вера по нова технология – без консерванти, с по-високо съдържание на алое и значително увеличавайки усвояването на полезните вещества, с които растението ни зарежда. Дръзката, модерна визия и 100% рециклируемите материали на опаковката привлякоха ново внимание, вдъхнаха свежа енергия на марката и ни тласнаха напред като иновативна и прогресивна компания.

Знаем, че повечето от вас вече лично са се убедили в предимствата на новите алое напитки в Тетра Пак опаковки и ги пият всеки ден с удоволствие. Сега ви предлагаме отговорите на потенциални въпроси, които биха могли да възникнат при работата с вашите клиенти.

 

 

 Стабилизиран ли е новият гел?

 

Да. Новият асептично преработен гел е стабилизиран чрез регулиране на киселинността (pH стойността). Процесът на стабилизация съдейства натуралните компоненти на алоето да се запазят в нива възможно най-близки до свежото растение, а също така помага за предпазване на алоето от окисляване и от химичните промени, които могат да настъпят по време на транспортирането.

 

По-натурален и чист ли е?

 

Тъй като новият гел от алое вера вече се преработва асептично още в самите плантации, можем да ви предложим продукти с по-свеж вкус. Новият гел от алое вера на Форевър съдържа 100% стабилизиран гел само с три компонента – 99,7% гел от вътрешността на листата на алое вера, аскорбинова киселина и лимонена киселина.

 

Какво е отстранено от старата формула?

 

С новата преработвателна технология Форевър гелът от алое вера, Форевър алое бери нектарът и Форевър алое и праскови могат да се похвалят с отсъствието на съставки като сорбитол, натриев бензоат, калиев сорбат и гума ксантан. Новият процес ни позволи да намалим и добавените захари в двата гела с плодов вкус. В Алое бери нектара те сега са с 50% по-малко, а в Алое и праскови – с 40% по-малко!

 

Защо консистенцията и видът на новите напитки са различни?

 

Новото оборудване, което преработва и опакова напитките без консерванти в стерилна среда, изисква да стандартизираме и оптимизираме консистенцията им. Парченцата пулпа са по-фини, а и допълнително се раздробяват по време на производството и затова новите гелове са по-пивки и изглеждат по-бистри. Това по никакъв начин не нарушава качеството и действието им, напротив – съвременната технология доказано запазва значително по-голямо количество витамини в новите напитки.

 

Защо продуктите се произвеждат на друго място, а не в „Алое вера – Америка“?

 

Асептичното производство изисква специфично оборудване за създаването и производството на формула без добавени консерванти. Работим с предприятия, които са наши доверени партньори. Избрали сме ги заради способността им да поддържат строгите стандарти за качество и производство, определени от „Алое вера – Америка“. За производството на новите напитки се използва единствено нашия чист гел от алое вера от собствените ни плантации.

 

Какво означава асептична преработка?

 

Суровият гел от вътрешността на листата на алоето се преработва до шест часа след откъсването чрез рязко нагряване за много кратко време, за да се унищожат лошите бактерии и да се съхранят свежестта и полезните хранителни вещества в алоето. След като бъде смесен с останалите съставки в съответната формула, продуктът още веднъж се нагрява рязко за броени секунди, за да се гарантира, че никоя от новите съставки не е внесла нещо, което може да компрометира качеството.

 

Защо загряваме рязко гела от алое вера? Не е ли вредно това?

 

Рязкото загряване за много кратко време надеждно унищожава лошите бактерии и съхранява свежестта. Факт е, че топлината може да повлияе върху питателността на храните, но решаващите фактори всъщност са какъв процес се използва и колко време трае загряването. Затова ние не излагаме алоето на топлина за дълго време, а го загряваме рязко за броени секунди. Новият ни асептичен процес е специално разработен за нашето алое и свежда до минимум загубата на чувствителни на високи температури нутриенти, като в най-висока степен запазва естествените му хранителни съставки.

 

Колко време след отваряне може да се консумира гелът?

 

Новите алое напитки не съдържат добавени консерванти и затова е много важно да спазвате инструкциите на опаковката и да ги съхранявате в хладилник незабавно след отваряне – по възможност в изправено положение. Също така не бива да пиете директно от опаковката, а само да отсипвате от нея в чаша, за да не замърсявате съдържанието с микроорганизми, които ще ускорят процесите на разваляне. Колко дълго след отваряне ще издържи напитка от алое без консерванти зависи от начина на съхранение и консумация.

 

Новите напитки сертифицирани ли са от Международния научен съвет за алое (МНСА)?


Да. Печатът на МНСА е знак за качество. Гелът от алое вера за пиене на Форевър Ливинг е първият продукт от алое, удостоен с този сертификат преди много години и новите ни алое напитки в Тетра Пак опаковки също го носят. Всъщност стабилизираният гел от вътрешността на листата на алое вера, който влагаме в напитките си, далеч надхвърля минималните изисквания на МНСА за одобрение. Количеството ацеманан в него е около два пъти повисоко от прага за сертифициране и гелът все така отговаря на всички останали изисквания за качество, чистота, ефикасност и състав.

 

Какво е ацеманан?

 

Ацемананът е полизахарид, срещащ се единствено в алое вера. Той е детайлно е проучен и според специалистите много от полезните свойства на растението се дължат именно на него. Количеството на ацеманана е един от ключовите параметри, които МНСА изследва, за да установи качеството на алоето, кандидатстващо за сертифициране.

 

ПРЕДИМСТВА НА НОВИТЕ НАПИТКИ ОТ АЛОЕ НА ФОРЕВЪР

 

• 99,7% чист гел от вътрешността на листата на алое вера.

• Единствени в света без никакви консерванти.

• Новият процес съхранява значително повече витамини.

• По-натурални и по-свеж вкус.

• Богат източник на витамин С.

• Алоето притежава естествени изчистващи свойства за подкрепа на храносмилането и усвояването на полезни вещества.

• Уникални полизахариди и други нутриенти подпомагат имунитета и жизнеността.

 

 

Информационен бюлетин на ФЛП-България, брой 206, април 2019 г