Алое Вера

Независим дистрибутор на FLP - Алое Вера / Aloe Vera

код 206
90 таблетки / 54.94 лв.

Forever Calcium

Хранителна добавка с калций, магнезий и витамин D

 
ОПИСАНИЕ И СВОЙСТВА
Всички знаем, че трябва да се грижим за сърдечно-съдовата си система и мускулите, но са малко хората, които обръщат внимание на самата основа на здравата физика и на активния начин на живот – костите. Костите представляват рамката, поддържаща всички останали органи в тялото. Ако те не са здрави, дори най-малкото физическо усилие може да доведе до обездвижващи фрактури.
Тайната на здравите кости се крие в минерала, присъстващ в най-голямо количество в нашия организъм – калция. Ако той е най-обилният минерал в организма ни, защо е необходимо да го приемаме като хранителна добавка? Отговорът е прост. Почти 99% от калция в тялото ни е постоянно складиран в костите, за да поддържа здравината им. Останалият 1% е необходим на тъканите и кръвта, в които той допринася за обмяната на веществата на клетъчно ниво, за функционирането на сърцето и мускулите, както и за дейността на нервите. Именно този незаменим един процент се набавя или чрез храната, или от костите ни.
Богата на калций диета гарантира, че организмът ни получава достатъчно от безценния минерал и калцият в костите ни може да остане там и да ги поддържа здрави и плътни. Но ако не приемаме достатъчно калций с храната, тялото ни извлича минерала от костите, за да поддържа останалите си функции. След време, постепенната загуба на костно вещество, причинена от бедна на калций храна, прави костите крехки, с по-ниска плътност и податливи на фрактури. Това важи най-вече за жените след менопауза.
За поддържането на здравословно ниво на костен калций е необходимо ежедневно да приемаме достатъчно количество от този минерал. Повечето от нас обаче не обичат или просто нямат възможност да приемат достатъчно количество храни, богати на калций, като млечни продукти, соя и ядки. Ето защо се смята, че в диетата на съвременната жена калцият и желязото са най-дефицитните минерали.
Формулата на „Форевър калций“ представлява калциев цитрат с много висока концентрация. Хранителната добавка на Форевър Ливинг предлага така необходимия за здравето ви калций, в съчетание с витамин D и магнезий – два елемента, без които калцият не може да се усвои пълноценно от организма. С дискретен лимонов аромат и с формула, гарантираща максималното усвояване на полезните съставки, „Форевър калций“ е най-доброто решение за профилактика на разпространени проблеми, какъвто е остеопорозата. Форевър Ливинг ви предлага лесен и ефективен начин да си осигурите необходимия за здрави кости и активен живот калций.
 
СЪСТАВКИ
Калций (като калциев цитрат) 250 мг
Магнезий (като магнезиев оксид) 100 мг
Витамин D (като холекалциферол) 100 IU
Дикалциев фосфат, стеаринова киселина (от растителни източници), кроскармелозен натрий, магнезиев стеарат (от растителни източници), соев екстракт, лимонена киселина, хидроксипропил метилцелулоза, естествен аромат.
 
ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА УПОТРЕБА
Приемайте една до две таблетки дневно с вода.
 
ОСНОВНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ
  • Отличен източник на калций и магнезий.
  • Формула за максимално усвояване на калция.
  • Средство за профилактика на остеопороза.
  • Задължителен за здрави зъби и кости.

 

Описаните тук продукти за вътрешна употреба съдържат витамини и минерали, които допринасят за поддържане на общо здраве, като спомагат за компенсиране на дефицити от хранителни вещества в организма. Те са хранителни добавки, не са заместител на разнообразното хранене и не са предназначени за превенция, диагностициране, облекчаване или лекуване на конкретна болест или клас от заболявания. Консултирайте се с личния си лекар, ако страдате от някакво заболяване.