Алое Вера

Независим дистрибутор на FLP - Алое Вера / Aloe Vera

Начало Статии Forever Bee Honey (Пчелен мед от Форевър)

Forever Bee Honey (Пчелен мед от Форевър)

Forever Bee Honey (Пчелен мед от Форевър)
Forever Bee Honey (Пчелен мед от Форевър)
Forever Bee Honey (Пчелен мед от Форевър)
Forever Bee Honey (Пчелен мед от Форевър)
Forever Bee Honey (Пчелен мед от Форевър)

Пчелите правят мед като прелитат от цвят на цвят, събират богатия на вещества нектар, съхраняват го за кратко за да се смеси със собствените им ензими и след това го оставят в кошера.

През вековете човекът винаги е считал меда за изключително полезна природна храна, истинско питателно богатство – лесно смилаем от организма както на децата, така и на възрастните. Той съдържа много вещества, необходими на тялото, за да бъде здраво. Сред тях са 78% захари (глюкоза, фруктоза и захароза), вода и други вещества (минерали, витамини, ензими, протеини и анимокиселини).

Медът се определя като най-полезният подсладител. Захарите му се усвояват от организма почти моментално, защото веднъж вече са били преработени от пчелата. Той е богат на въглехидрати, калций и фосфор. Много хора заменят рафинираната захар с мед, тъй като за преработката му от организма са необходими далеч по-малко усилия, отколкото за превръщането на захарта в енергия. При усвояването на рафинираната захар се отделят различни вторични продукти, които се превръщат в мастни клетки.

Този незаменим пчелен продукт освобождава водороден пероксид, който убива различни вредни бактерии и вируси. В меда се съдържат и други полезни вещества – глюкозни протеини, органични киселини, хормони, витамини, минерали и сложни въглехидрати. Той е естествен източник на енергия, благодарение на който се чувстваме по-здрави и жизнени.

Медът може да бъде и ефективно лечебно средство при някои стомашни проблеми. Той не ферментира в стомаха, тъй като представлява преработена захар и така се елиминира опасността от бактериални инфекции. Вкусът на меда стимулира апетита и подпомага храносмилането. Той е отличен тоник и средство за възстановяване за страдащите от анемия и диспепсия, за възстановяващите се от боледуване и за възрастните. При недохранване е незаменим – няма нито храна, нито лекарство, което да подсилва така организма.

Добре известни са и разхлабващите свойства на меда, тъй като той „смазва“ храносмилателния тракт, а и съдържа мастни киселини, които стимулират перисталтиката. Видни гастроентеролози препоръчват приемането на мед като хранителна добавка при различни стомашно-чревни проблеми.

Медът също така улеснява усвояването на калций от организма, може да повиши хемоглобина, да подпомогне лечението или да предотврати развиванетона на анемия, причинена от недохранване, бори се с настинки и дихателни инфекции, улеснява зарастването на стомашно-чревни язви и дава енергия без инсулиновата атака, предизвиквана от захарта.

Сами се уверихте, че списъкът е дълъг и заслужава внимание. Нека сега видим защо чистият пчелен мед Forever Bee Honey на ФЛП е по-добър от течния и прозрачен мед в магазина.

Пчелите, които събират Forever Bee Honey живеят в девствени високопланински области на Западните Съединени щати и по-точно в пустинята Соноран в Аризона. Те черпят нектар от пустинни цветя, растящи в идеално чиста среда, където пестицидите и другите замърсители не съществуват. ФЛП притежава една от най-големите и съвременни инсталации в света за преработка на натурални пчелни продукти.

Forever Bee Honey съдържа изцяло натурални съставки, има страхотен вкус, питателен е и е зареден с най-добрите естествени вещества. Осигурява приблизително 100 калории за 30 г тегло.

Forever Bee Honey дава енергия за всякакви случаи, като бързо възстановява и увеличава енергийните нива, за да облекчи умората.

Използвайте го самостоятелно или като пълноценен заместител на захарта за подслаждане на други храни.

 

Информационен бюлетин на ФЛП-България, брой 9, ноември 2002 г.

 

Описаните в тази статия продукти за вътрешна употреба са хранителни добавки. Те не са заместител на разнообразното хранене и не са предназначени за превенция, диагностициране, успокояване или лекуване на конкретна болест или клас от заболявания. Консултирайте се с личния си лекар, ако страдате от някакво заболяване.