Алое Вера

Независим дистрибутор на FLP - Алое Вера / Aloe Vera

Начало Статии Форевър фрийдъм

Форевър фрийдъм

Форевър  фрийдъм
Форевър  фрийдъм
Форевър  фрийдъм
Форевър  фрийдъм
Форевър  фрийдъм


С напредване на възрастта намалява способността на тялото ни да произвежда естествените елементи, изграждащи здравия хрущял. Тази гладка и твърдоеластична съединителна тъкан осигурява правилното функциониране на ставите ни.

 

Хрущялът действа като буфер в ставите, намалява триенето и им помага да се движат гладко и с лекота. За съжаление дългите години вървене, спортуване и движение неминуемо се отразяват върху структурата и действието му. Образно казано, естествените амортисьори в тялото ни се износват и все повече губим радостта си от движението. С възрастта обикновено мускулният тонус и здравината на костите ни също отслабват. Според учените всички тези фактори могат да доведат до понижена подвижност и влошаване на функциите на ставите.

Все пак има мерки, които можем да вземем, за да сведем до минимум влиянието на годините върху опорно-двигателния си апарат.

  • Редовни силови тренировки за поддържане на мускулен тонус.
  • Ежедневни упражнения за разтягане за повече гъвкавост.
  • Поддържане на здравословно тегло за намаляване на натоварването върху ставите, хрущяла и костите – най-вече в коленете.
  • Консумация на здравословна храна, включваща много богати на антиоксиданти плодове и зеленчуци.
  • Приемане на хранителна добавка, осигуряваща нутриенти за подкрепа на здрави стави и хрущялна тъкан.

Няколко хранителни вещества са изследвани заради потенциалните си свойства да подпомагат здравето на ставите, сред които са глюкозамин, хондроитин, МСМ и витамин С. Аминокиселината глюкозамин и въглехидратът хондроитин са част от естествените градивни елементи на хрущяла и в Европа се използват от над 20 години за подкрепа на ставното здраве.

Тези важни хранителни съставки могат също да действат като смазка в ставите, да помагат на хрущялните тъкани да задържат вода и да намаляват разрушаването им. Хондроитинът осигурява допълнителна защита, като се противопоставя на възпалителните процеси и блокира разрушителните ензими, които разграждат ставния хрущял. Според лабораторни проучвания глюкозаминът може да стимулира производството на протеини, изграждащи хрущялната тъкан.

Колагенът е друг много важен градивен елемент на хрущяла, а незаменими нутриенти за образуването му са МСМ (метил сулфонил метан) и витамин С. МСМ представлява естествено сярно съединение, което допринася за поддържане целостта на колагена. Учените и лекарите от векове знаят, че витамин С е жизненоважен за формирането на колаген в тялото, но наскоро откриха, че витаминът всъщност играе роля в почти всяка стъпка от синтеза на колаген в организма.

Често стресът, интензивната физическа активност и някои лекарствени средства изчерпват запасите ни от витамин С и затова е важно да си го набавяме всеки ден, ако искаме да се грижим за ставите си ефективно.

Съчетанието от глюкозамин, хондроитин, витамин С и МСМ е предпочитана хранителна подкрепа за подвижността на тялото.

Форевър фрийдъм комбинира тези важни нутриенти за здрави стави с патентования ни, стабилизиран гел от алое вера в приятна напитка с вкус на портокал.Нашите учени разработиха уникалната формула така, че да осигурява препоръчителните количества от всяка ценна съставка.


Самият гел от алое вера предлага съкровищница от хранителни вещества, които подсилват имунната система, облекчават възпалителните процеси и заздравяват съединителните тъкани. В съчетание с глюкозамин, хондроитин, МСМ и витамин С, той създава формула, която се усвоява изключително лесно благодарение на течната си форма.

 

Описаният продукт за вътрешна употреба съдържа витамини и минерали, които допринасят за поддържане на общо здраве, като спомагат за компенсиране на дефицити от хранителни вещества в организма. Той е хранителна добавка, не е заместител на разнообразното хранене и не е предназначен за превенция, диагностициране, облекчаване или лекуване на конкретна болест или клас от заболявания. Консултирайте се с личния си лекар, ако страдате от някакво заболяване.

 

Информационен бюлетин на ФЛП-България, брой 158, май 2015 г.