Алое Вера

Независим дистрибутор на FLP - Алое Вера / Aloe Vera

Начало Статии Стабилна основа за здраве

Стабилна основа за здраве

Стабилна основа за здраве
Стабилна основа за здраве
Стабилна основа за здраве
Стабилна основа за здраве
Стабилна основа за здраве
Стабилна основа за здраве
Стабилна основа за здраве
Стабилна основа за здраве

Както и при строежа на всяка сграда, създаването и  поддържането на оптимално здраве започва от солидните основи. Форевър предлага разнообразие от хранителни добавки, които подкрепят конкретни системи в организма, но ежедневният прием на набор от ключови нутриенти може да окаже всеобхватно благотворно влияние върху всяка клетка и тъкан в тялото ни. Стъпили върху тази основа, можем да си разработим и допълващ режим, насочен към конкретни слаби места. Но  изграждането на много стабилна база, която да подкрепя целия организъм и ключовите тъкани и системи в него, е жизненоважно за оптимално здраве.

Много лекари и учени са разбрали, че цялостното ни здраве и жизненост тръгват от стомашно-чревния тракт. Именно в него става усвояването на нутриенти от храната и хранителните добавки, които приемаме. Той е и значима съставна част на нашия имунитет, тъй като ни защитава от нежелани нашественици. Именно затова е много важно да гарантираме чистотата, структурата и функциите на клетките в храносмилателната система. Така имаме възможност да повлияем на почти всички останали клетки, органи и системи в тялото си. А Гелът от алое вера (код: 015) може да изиграе незаменима роля в този процес.

Доказано е, че алоето съдържа над 200 полезни съставки, а благотворните му въздействия са многобройни – от подкрепа и успокояване на храносмилателната система, до подпомагане действието на други поемани от нас хранителни вещества, сред които и макронутриенти като протеините. Именно затова Гелът от алое вера толкова идеално се съчетава с хранителните добавки на Форевър Ливинг и най-вече с базовите продукти за здраве – Форевър дейли (код: 439), Активен пробиотик (код: 222), Арктическо море (код: 376) и АРГИ+  (код: 320). Като допринася за успокояване на храносмилателния тракт, алоето подготвя тялото за пълноценно усвояване на нутриентите. Според най новите изследвания консумацията на алое вера в комбинация с други полезни хранителни вещества повишава абсорбцията и бионаличността им – до 3,7 пъти само за витамин Е, например.

Ето защо алоето създава отлична основа за подобрено усвояване на оптималните нива витамини и минерали, които Форевър дейли (код: 439) доставя. Така те пълноценно компенсират дефицитите, които съвременният начин на хранене може да причини. Но дори  и онези от нас, които се хранят възможно най-здравословно и балансирано, не успяват да си набавят онези количества нутриенти, които бихме получавали от натуралната храна преди 20, 50 или 100 години. Културите ни се отглеждат в изтощени почви и затова са далеч по-бедни на нутриенти от по-рано. Добавете към това и всички стресови фактори в живота ни, както и непрестанните атаки от отрови в околната среда и ще разберете, че ни трябва нещо повече, за да успяваме да си набавяме необходимите количества витамини и минерали. Журналът на американската медицинска асоциация – едно от най-престижните медицински издания в света, публикува изследване, подкрепящо употребата на мултивитамини и минерали от всеки човек в зряла възраст. Те признават, че при съвременния начин на живот и в забързаното ежедневие, имаме нужда от допълнителен източник на витамини и минерали, за да сме здрави. И нека отново да напомним, че приемът на Форевър дейли в комбинация с Гел от алое вера може допълнително да подобри усвояването на нутриентите в неговата широкоспектърна и пълноценна формула.

Алоето действа и като пребиотик и така подпомага действието на Активния пробиотик на Форевър (код: 222), който пък от своя страна също допринася за по-добро усвояване и преработка на хранителните вещества в тялото. Пробиотици наричаме полезните бактерии, които живеят вътре в нас и по кожата ни. Те подкрепят имунитета и общото ни здраве, както и оползотворяването на нутриентите от храната. Начинът ни на живот може да повлияе не само върху нивата на витамините и минералите, но и върху крехкия баланс между полезните и вредните микроорганизми в тялото ни. Смайващо голямо количество изследвания, проведени през последните години, доказва колко полезни са пробиотиците за доброто ни състояние. Учените и лекарите започват да осъзнават същинската роля на микрофлората в телата ни и огромното й въздействие върху човешкото здраве. Дисбалансът на бактериите, обитаващи стомашно-чревния тракт, може да се отрази неблагоприятно не само върху храносмилането и усвояването на нутриенти, но и върху енергията, теглото, имунитета и много други телесни функции.Активният пробиотик на Форевър допринася за възстановяване и подкрепа на чревната флора с шест вида пробиотици в патентована формула.

Така както съвременният начин на хранене не ни осигурява достатъчно витамини и минерали, много изследвания установяват, че не получаваме и необходимите нива незаменими мастни киселини. А те са изключително важни за мозъка, зрението, нервната и сърдечносъдовата системи. Особено ключови в това отношение са групата, наречена омега-3, която откриваме в маслата от студеноводни риби и калмари. Доказано е, че идеалното съотношение между омега-6 и омега-3, което ни е осигурявала храната от миналото, е от порядъка на 1:1 до 1:4. В съвременната ни диета, обаче, то се е изместило до 20:1 – количествата омега-6 са далеч по-високи спрямо омега-3. Този превес допринася за много от здравословните проблеми, типични за епохата ни. Хранителната добавка Арктическо море (код: 376) има потенциал да компенсира дисбаланса на мастните киселини в храненето ни, като осигури незаменимите омега-3, които подкрепят мозъка, ставите, кожата, очите и сърдечносъдовата система. Според последните проучвания омега-3 имат благотворно влияние и върху здравето на храносмилателната система, което пък превръща Арктическо море в идеален базов спътник на Гела от алое вера, Форевър дейли и Активния пробиотик

.Последната тухличка в стабилната основа за оптимално здраве на Форевър Ливинг е АРГИ+ (код: 320), който доставя аминокиселината L-аргинин в съчетание с патентован комплекс от плодове и витамини. В тялото ни аргининът се преобразува в азотен оксид, който допринася за отпускане на стените на кръвоносните съдове и така подобрява кръвообращението в цялото тяло. Аминокиселината е известна с положителния си ефект върху сърдечносъдовата система, а полифенолите в нашата патентована плодова комбинация – гроздови люспи, нар, черно грозде, бъз, малини, горчива череша, къпини, черно френско грозде и боровинки, подкрепят клетките в тъканите на кръвоносните съдове и цялостното кръвообращение. Именно кръвоносната система поема хранителните вещества, усвоени от стомашно-чревния тракт, и ги доставя в клетки и тъкани из цялото тяло. Затова АРГИ+ е идеалният начин да гарантираме, че полезните нутриенти ще стигнат там, където са необходими, а отпадните продукти ще бъдат изхвърлени от организма.

Продуктите на Форевър Ливинг АРГИ+, Гел от алое вера, Форевър дейли, Активен пробиотик и Арктическо море се съчетават отлично, за да създадат перфектна основа, която подкрепя най-ключовите системи и тъкани в тялото. Те формират стабилна база, върху която да градим, поддържаме и оптимизираме своето здраве!

 

 

Информационен бюлетин на ФЛП-България, брой 139, август 2013 г.