Алое Вера

Независим дистрибутор на FLP - Алое Вера / Aloe Vera

Начало Статии Спокойни в сезона на алергиите с Форевър Ливинг Продъктс

Спокойни в сезона на алергиите с Форевър Ливинг Продъктс

Спокойни в сезона на алергиите с Форевър Ливинг Продъктс
Спокойни в сезона на алергиите с Форевър Ливинг Продъктс
Спокойни в сезона на алергиите с Форевър Ливинг Продъктс
Спокойни в сезона на алергиите с Форевър Ливинг Продъктс
Спокойни в сезона на алергиите с Форевър Ливинг Продъктс
Спокойни в сезона на алергиите с Форевър Ливинг Продъктс

С пролетта идва и сезонът на алергиите. За мнозина свежата трева, цъфналите дървета и цветя не са повод за радост, а по-скоро за тревога.

 

Нормалните функции на имунната система имат за цел да ни предпазват от външни нашественици. Но понякога нейните клетки реагират  агресивно на напълно безобидни неща и тогава страдаме от сезонни или друг вид алергии. Те се появяват вследствие действието на  специфични имунни клетки, които изпускат различни съединения като хистамин и причиняват неприятните симптоми на сенната хрема – сърбящи, зачервени, подпухнали и сълзящи очи, течащ нос и дори кожни раздразнения.

За съжаление в наши дни често не се храним особено здравословно и не си набавяме препоръчителните дневни дози витамини, минерали и антиоксиданти, от които телата ни имат нужда, за да функционира всичко в тях оптимално. Ето защо облекчаването на алергиите може да се окаже доста простичко, ако подкрепим здравето си с точния баланс на хранителни вещества.

ФОРЕВЪР ПРОДУКТИ

Форевър дейли

(код: 439) предлага 55 нутриента, сред които подкрепящите имунитета витамини C, D и E плюс минерала селен. С помощта на тази добавка можете да оптимизирате приема си на хранителни вещества, за да дадете сили на тялото си да се справи със смяната на сезоните.

Абсорбент-С

(код: 048) осигурява уникална система за доставяне на витамин С в матрица от овесени трици за по-добро усвояване. Витамин С е един от най-известните нутриенти за подкрепа на имунитета, както и мощен антиоксидант, който подпомага също тъканите на кожата и дихателната система. Съчетан с цитрусови биофлавоноиди, които също защитават клетъчните мембрани, Абсорбент-С предлага решение, когато не си набавяме достатъчно плодове и зеленчуци с храната.

Арктическо море

(код: 376) доставя балансирана комбинация от мастни киселини омега-3 от студеноводни риби и калмари. Те допринасят за поддържане на нормални функции на мозъка, сърдечносъдовата система и зрението. Правилният баланс на омега-3 киселините може да допринесе за поддържане на клетъчните мембрани и имунната система в добро състояние. Незаменимите мастни киселини имат потенциала да подкрепят тъканите на дихателната система, очите и кожата, върху които сезонът на алергиите обикновено слага своя отпечатък.

Доказано е, че чесънът подпомага имунитета, а Форевър чесън и мащерка (код: 065) осигурява еквивалента на 1 000 мг пресен чесън във всяка мека капсула без мирис, като към него прибавя и антиоксидантните качества на мащерката. Тази билка е позната от много години като средство за успокояване на дихателните пътища, които пролетните алергии дразнят.

Може да ви се стори странно да споменаваме храносмилането, когато говорим за алергии, но всъщност 70-80% от имунната ни система се намира именно в стомашно-чревния тракт. Ако се стараем да поддържаме в него превес на полезните бактерии над останалите, ще подпомогнем имунитета в цялото тяло.  Активният пробиотик на Форевър (код: 222) предлага шест щама полезни бактерии в малка перличка, която няма нужда от съхранение в хладилник. С негова помощ можем да се стремим към идеалното съотношение 85:15 между добрите и лошите бактерии в чревната си микрофлора.

Напитките от алое вера споменаваме накрая, но всъщност са от първостепенна важност. Алоето е тачено от векове като имуномодулатор, или, с други думи, като средство за възстановяване на баланса в имунната система. Освен това то влияе благотворно и върху храносмилателната система, като значително подобрява усвояването на нутриентите, доставяни от останалите продукти, описани дотук. Благодарение на действието му те стигат до клетките, тъканите и органите, които се нуждаят от тях. Изберете любимата си напитка от алое вера на ФЛП и подкрепете здравето си с нея тази пролет.

Комбинацията от всички тези продукти може да внесе ред в работата на имунната ни система, да допринесе за стабилизиране на мембраните на имунните клетки, както и да подпомогне тъканите на кожата и дихателната система. Въоръжени с питателната сила на съставките на тези продукти, можем да преминем по-леко през сезона на алергиите.

 

 

Представените продукти съдържат витамини и минерали, които допринасят за поддържане на общо здраве, като спомагат за компенсиране на дефицити от хранителни вещества в организма. Те са хранителни добавки по смисъла на Наредба 47 на МЗ от 2004 г. за изискванията към добавките към храните и козметични продукти по смисъла на Наредба 36 на МЗ от 2005 г. за изискванията към козметичните продукти. Консултирайте се с лекар преди употребата с медицински цели на който и да било от споменатите тук продукти.

 

 

 

Информационен бюлетин на ФЛП-България, брой 147, април 2014 г.