Алое Вера

Независим дистрибутор на FLP - Алое Вера / Aloe Vera

Начало Статии Летни УДОВОЛСТВИЯ под ПАЛЕЩИТЕ ЛЪЧИ

Летни УДОВОЛСТВИЯ под ПАЛЕЩИТЕ ЛЪЧИ

Летни УДОВОЛСТВИЯ под ПАЛЕЩИТЕ ЛЪЧИ
Летни УДОВОЛСТВИЯ под ПАЛЕЩИТЕ ЛЪЧИ
Летни УДОВОЛСТВИЯ под ПАЛЕЩИТЕ ЛЪЧИ
Летни УДОВОЛСТВИЯ под ПАЛЕЩИТЕ ЛЪЧИ
Летни УДОВОЛСТВИЯ под ПАЛЕЩИТЕ ЛЪЧИ

Защо имате нужда от слънцезащитни продукти?

Идеята за предпазване на тялото от слънцето не е нова. Всъщност още древните египтяни, елини и индианци са подпомагали естествената способност на тялото да се защитава от слънцето, като се мажели с мехлеми и глина. Днес тази концепция е още по-важна, защото мнозина прекарват по цяла седмица на закрито и се показват на слънце само за ден два през уикенда.

Всеки има нужда от слънцезащитен продукт, който да предпазва кожата му от вредните ултравиолетови слънчеви лъчи. Използването на такива продукти намалява вероятността от изгаряне и може да предотврати появата на рак на кожата. Изсушаващите лъчи на слънцето преждевременно състаряват кожата и водят до поява на бръчки.

В мига, в който излезете на открито през деня, вие сте изложени на въздействието на UVA и UVB лъчите. Не мислете, че облачното небе ви предпазва. Всъщност най-многобройни и най-тежки са слънчевите изгаряния, получени при облачно или ветровито време. Често в такива дни не ви хрумва, че имате нужда от защита и неусетно изгаряте тежко. Особено податливи са хората с много бенки и лунички и тези със светла кожа, която бързо се зачервява. А най-внимателни трябва да бъдете към децата, които няма как да задържите до себе си на сянка и винаги през лятото трябва да бъдат защитени от продукт с висок слънцезащитен фактор – дори, когато небето не е ясно.

Слънчевите изгаряния са много болезнени и това е само една от причините да се предпазвате от тях. Друга е, че те удвояват риска от поява на рак на кожата. Ето защо е задължително да избягвате излагане на слънце, когато то е най-силно, като се съобразявате със следните съвети.

 • Стойте на сянка между 11:00 и 15:00 ч.
 • Старайте се да не изгаряте.
 • Носете шапка, слънчеви очила и дрехи от естествени материи.
 • Използвайте фантастичните слънцезащитни продукти на Форевър с фактор 30.
 • Не забравяйте, че предпазването на децата е ваш ангажимент.
 • Помнете, че можете да изгорите, докато плувате, а рискът е още по-голям, когато слънцето се отразява от сняг или пясък.

Ултравиолетовият спектър в слънчевата радиация уврежда клетъчното ДНК на кожата. Това може да се случи години преди развитието на рак на кожата. В лъчите на слънцето има три вида ултравиолетова светлина:

 • UVA присъства най-обилно в лъчите, които стигат до нас и причинява преждевременно стареене.
 • UVB води до изгаряне и причинява рак на кожата.
 • UVC до голяма степен се филтрира от земната атмосфера.

Защо ФОРЕВЪР АЛОЕ СЪНСКРИЙН?

Слънцезащитните крем (код: 199) и спрей (код: 319) на ФЛП имат фактор 30, което на теория означава, че сте предпазени 30 пъти по-дълго от изгаряне. Ако например изгаряте след 15 минути престой на слънце, защитени с продуктите на ФЛП, ще можете да прекарате 7,5 часа в летни забавления, спортуване или излежаване на плажа (с приятна сиеста на сянка около пладне).

Ако се къпете в море или басейн, важно е продуктът, който ви закриля от изгаряне, да е водоустойчив. Кремът на Форевър ви предлага 40 минути защита по време на къпане във вода, а за малките и по-големите „жаби“, които дълго не излизат от морето, е по-подходящ спреят, защото осигурява 80-минутно действие. И двата продукта предпазват кожата както от UVA, така и от UVB лъчите.

Тази дълготрайна защита е съчетана с алое вера за овлажняване и успокояване на жадната и сгорещена кожа. Хидратирането й запазва тена по-дълго, като отлага беленето.

Какво повече можете да искате от висококачествени слънцезащитни продукти, когато се забавлявате под летните лъчи?

АЛОЕ СЪНСКРИЙН

(код: 199)

Освен риск от изгаряне, дългото излагане на слънце силно изсушава кожата и може да причини напукване и белене. Именно затова нашият слъцезащитен крем с алое силно се откроява сред останалите подобни продукти на пазара. Успокояващите и овлажняващи качества на този копринен лосион се дължат на чистия, стабилизиран гел от алое вера, към който са добавени останалите съставки.

АЛОЕ СЪНСКРИЙН СПРЕЙ

(код: 319)

Ако планирате почивка на море с децата, не пропускайте да сложите в куфара слънцезащитният спрей на ФЛП. Освен по-добра водоустойчивост,  той има предимството да се нанася много по-лесно от крема. Всеки родител, опитал се да намаже непрекъснато изплъзващ и нетърпелив да се озове във водата малчуган, ще оцени това преимущество. Високият фактор 30 надеждно ще предпази цялото ви семейство.

АЛОЕ ВЕРА ГЕЛ

(код: 061)

Ако пък без да искате вече сте прекалили с игрите на слънце и сте изгорели, не се тревожете. Нашият стабилизиран гел от алое вера ще донесе облекчение на чувствителната, опъната и пареща кожа. Нека този прозрачен гел винаги ви е подръка, за да сте подготвени за всякакви кожни раздразнения. Той не цапа дрехите и прониква дълбоко, за да успокои и овлажни кожата ви.

ЛОСИОН ЗА ТЕН БЕЗ СЛЪНЦЕ

(код: 239)

Несъмнено най-добрият начин да се предпазите от изгаряния и увреждане на кожата е да избягвате слънчевите лъчи напълно. Но през лятото, а и не само, мнозина копнеят за изкусителен загар. Предлагаме ви хидратиращият автобронзант с гел от алое вера на Форевър. Той има приятен аромат и създава естествен и равномерен тен по всяко време на годината. Колкото по-често го нанасяте, толкова по-интензивен ще става вашият загар.

 

Информационен бюлетин на ФЛП-България, брой 126,  юли 2012 г.