Алое Вера

Независим дистрибутор на FLP - Алое Вера / Aloe Vera

Начало Статии Подкрепа за ИМУНИТЕТА преди студените месеци

Подкрепа за ИМУНИТЕТА преди студените месеци

Подкрепа за ИМУНИТЕТА преди студените месеци
Подкрепа за ИМУНИТЕТА преди студените месеци
Подкрепа за ИМУНИТЕТА преди студените месеци
Подкрепа за ИМУНИТЕТА преди студените месеци
Подкрепа за ИМУНИТЕТА преди студените месеци
Подкрепа за ИМУНИТЕТА преди студените месеци
Подкрепа за ИМУНИТЕТА преди студените месеци
Подкрепа за ИМУНИТЕТА преди студените месеци

След горещото лято и топлата есен неизбежно ще последват по-хладни дни и месеци. Но не е задължително вятърът, дъждът и студът да са синоним на настинки, грипове и отпадналост. Ако се грижим добре за организма си и подкрепим защитните му сили, ще можем истински да се радваме на зимата. В сезона, през който имунитетът ни е подложен на изпитания, мъдрите думи, че е по-ефективно и по-евтино да инвестираме в себе си, преди да изгубим здравето си, придобиват още по-голям смисъл.

Съвременният човек живее в условия на постоянен стрес, намалена двигателна активност и нерационално хранене. А още от времето на Хипократ е известно, че хората, които се хранят лошо, са по-чувствителни към инфекциозни заболявания. Дори когато се стремим към здравословен начин на живот и съзнателно променяме житейските си навици, храната, която консумираме е непълноценна. Съвременните методи на експлоатация на почвите и отглеждане на растителни култури за храна на човека лишават храната ни от биологично активни вещества, витамини и минерали. И тук на помощ идват добавките към храненето, чиято задача е да доставят онова, което оптималното хранене не е в състояние да ни даде.

Биологично активните хранителни добавки са природни продукти, укрепващи здравето и осигуряващи здравословен начин на живот. А той от своя страна предполага появата на болестта да бъде предотвратена и качеството на живот да остане добро във времето, независимо от възрастта. Хранителните добавки придружават храната и действат заедно с нейните компоненти. Те не са лекарства и благодарение на тях организмът се възстановява по естествен път и плавно във времето. Не бива да забравяме, че очакваното им въздействие настъпва след редовен и продължителен прием, защото процесът на оптимизиране на храненето е свързан с промени в метаболизма, а това изисква време.

В храните и добавките се съдържат вещества, които имат специална роля при имунните реакции, в синтеза и осигуряване на активността на имунните клетки. Най-важните сред тях са белтъци, витамини (А, С, Е и В6), минерали (желязо, цинк и селен), биологично активни вещества, съдържащи се в растенията (каротини, флавоноиди, сулфиди и сапонини) и млечнокисели бактерии. Ако искаме да стимулираме естествените си защитни сили, в период на повишен епидемиологичен риск от инфекции, какъвто е зимата, трябва да си осигурим ежедневен прием на тези жизненоважни хранителни вещества и да преоценим начина си на живот.

 

Алое вера

Стабилизираният гел от алое вера на Форевър подпомага имунните механизми. Богатото съдържание на аминокиселини, полизахариди, витамини, олигоелементи, ензими, минерали и още над 200 полезни вещества спомагат за активиране на клетките на имунната система чрез:

• оптимизиране броя и дейността на Т и В-лимфоцитите;

• ускоряване защитните функции на макрофагите;

• стимулиране синтеза на защитни вещества по кожа и лигавици;

• засилване на противотуморната активност на лимфоцитите;

• стимулация на продукцията на стволови клетки от костния мозък;

• детоксикация и антиоксидантен ефект;

• осигуряване на енергия за имунния отговор.

Доказано е, че алое вера действа болкоуспокояващо (приложено върху засегнато място блокира болката и облекчава възпаленията), противоалергично, антиоксидантно, стимулира производството на кератин, (подобрява еластичността на кръвоносните съдове, регенерира увредени тъкани), има и ефект на природен антибиотик (унищожава не само вредни бактерии, но и различни вируси, действа като фунгицид. Напитките от алое вера на Форевър са съкровищница от полезни вещества, които балансират храносмилателната и имунната система, зареждат ви с жизненост и енергия. Изберете най-подходящата за вас измежду Гел от алое вера (код: 015), Алое бери нектар (код: 034), Форевър фрийдъм (код: 196), Нектар от алое и праскови (код: 077), Джобно алое (код: 270/30 оп. или 322/бр.) и Джобен фрийдъм (код:  306/30 оп. или 323/бр.)

 

Антиоксиданти

Антиоксидантите от естествени източници неутрализират излишъка от свободни радикали в организма – нестабилни и вредни кислородни единици. Те са естествен продукт от обмяната на веществата, но се внасят в тялото и отвън – от замърсената околна среда, храни, лекарства, слънчева активност, вредни навици. Излишъкът от свободни радикали причинява оксидативни увреждания на тялото, сърдечни заболявания и рак.

За да се предпазим, си изработваме защитно поведение, но е задължително да си набавяме достатъчни количества антиоксиданти с храната. Откриваме ги най-вече в плодовете и зеленчуците, както и всички храни от семейство бобови. Гамата от хранителни добавки с антиоксидантно действие на ФЛП е внушителна – напитките от алое вера, невероятният плодов коктейл Поместийн пауър (код: 262) натуралните антиоксиданти – Лициум плюс (код: 072), 18 от природата (код: 271), Кардио здраве (код: 312), Абсорбент-С (код: 048), Гинко плюс (код: 073), А-бета-кеър (код: 054), Чесън и мащерка (код: 065), Зелени поля (код: 068), Джин-чиа (код: 047), Ехинацея сюприйм (код: 214), Форевър вижън (код: 235) и др.

 

Омега мастни киселини

Мастните киселини от група омега-3 са жизненоважни за всяка клетка в човешкото тяло, но организмът ни не може да ги произвежда сам. Те имат противовъзпалително действие, понижават алергичната нагласа, намаляват риска от инфекциозни заболявания и тежестта на протичането им. Незаменими при подрастващите, омега-3 мастните киселини подобряват предаването на нервните импулси, развиват концентрацията и способността за учене, повишават устойчивостта на стрес, подпомагат имунната система, осигуряват жизненоважна енергия за растеж. При деца с наднормено тегло създават чувство на ситост и активират изгаряне на излишните мазнини. Източници на омега-3 са мазните риби, миди и калмари, ленено семе, орехи – храни, които в забързаното ежедневие често не ни достигат. Отлично допълнение към диетата ни може да бъде хранителната добавка на Форевър Арктическо море (код: 376), която съчетава преимуществата на растителните и рибните полиненаситени мазнини.

Минерали

Човешкият организъм не е в състояние да синтезира нито един минерал и внасянето им под форма на хранителни добавки е наложително. Особено важни за имунния отговор са желязо, цинк и селен. Според изследване на учени от Оксфорд приемът на цинк съкращава продължителността на простудните заболявания и понижава тежестта на симптомите. Минералът се съдържа в яйца, риба, гъби, хляб и пресни плодове. Недостигът на желязо пък парализира изграждането на имунния отговор. Източници на двата минерала сред добавките на ФЛП са Нейчър-мин (код: 037), Зелени поля (код: 068) и Джин-чиа (код: 047). Селенът е най-важният микроелемент за антиоксидантната защита на човека, особено при превенцията на рака. Особено ефективен е, когато се комбинира с витамин Е, както в хранителната добавка на Форевър А-бета-кеър (код: 054)

.

Имуностимулатори

Мощен тласък в помощ на имунитета предлагат пчелните продукти на ФЛП. Пчелното млечице (код: 036) съдържа ензими, протеини, минерали, витамини А, C, D, E и B комплекс, всички осем незаменими и десет заменими аминокиселини. Подпомага обмяната, дава енергия, овладява стреса, забавя стареенето. Пчелният прополис (код: 027) е най-ефикасният природен антибиотик. Съдържа 22 аминокиселини, витамини от групата B комплекс и е подсилен с пчелно млечице. Пчелният прашец (код: 026) съдържа витамини C, D, E, K, бета каротин, B комплекс, минерали, ензими, растителни мастни киселини, въглехидрати, протеини и 22 аминокиселини. Дава енергия, поддържа здравето на кръвоносната, храносмилателната, имунната и нервна системи.

Ехинацея сюприйм (код: 214) съчетава двете най-полезни разновидности на ехинацеята с хидрастис и екстракт от гроздови семки. Ехинацеята съдържа калций, калий, витамин А, витамини от В комплекса, хром, натрий, витамин В3, манган, витамин С. Доказано е, че тя допринася за балансиране на имунната система. Билката активира имунните клетки, които унищожават нашествениците в тялото и е доказан природен антибиотик. Екстрактът от гроздови семки се смята за един от най-мощните антиоксиданти и е източник на много полезни растителни флавоноиди.

Лечебните гъби маитаке и шийтаке в новата добавка Форевър имубленд (код: 355) имат многопосочни ефекти върху здравето. Лактоферинът подкрепя производството на имунни клетки и допринася за поддържане на оптимални нива на полезни бактерии в червата. Има антибактериално, антивирусно, противопаразитно, противораково, антиалергично и катализиращо метаболизма действие. Продуктът съдържа и ценния за имунитета минерал цинк, плюс витамини C и D с допълнително благотворно действие върху защитните сили на тялото.

 

Пробиотични бактерии

Под лигавицата на тънките черва са разположени 80% от клетките на имунната система. Това е първата бариера при среща с болестотворни и вредни агенти, попадащи в организма чрез храната. Пробиотичните бактерии потискат гнилостните процеси в червата и възстановяват чревната микробна флора, чието състояние и баланс са определящи за здравето. Създават бариера пред вредните бактерии, потискат растежа им и предотвратяват възпаленията. Те подобряват хранителния баланс, като осигуряват необходимите аминокиселини и естествени витамини. Доказано е, че стресът предизвиква нарушения в имунната система на червата и редовният прием на пробиотици е задължителен както за здрави хора, така и за такива с проблеми.

 

Описаните тук продукти за вътрешна употреба са хранителни добавки. Те не са заместител на разнообразното хранене и не са предназначени за превенция, диагностициране, успокояване или лекуване на конкретна болест или клас от заболявания. Консултирайте се с личния си лекар, ако страдате от някакво заболяване.

 

Информационен бюлетин на ФЛП – България, брой 129, октомври 2012 г.