Алое Вера

Независим дистрибутор на FLP - Алое Вера / Aloe Vera

Начало Статии Aloe Propolis Creme

Aloe Propolis Creme

Aloe Propolis Creme
Aloe Propolis Creme
Aloe Propolis Creme
Aloe Propolis Creme

Aloe Propolis Creme съчетава стабилизиран гел от Алое Вера с пчелен прополис и други съставки, известни с доброто си въздействие върху кожата, и така отлично овлажнява и успокоява раздразнените места.

Основната съставка, е нашият уникален стабилизиран гел от Алое Вера. Той се използва от векове в грижата за кожата, защото я овлажнява, успокоява и подобрява състоянието и при локална употреба. Чистият, стабилизиран гел прониква дълбоко в кожата и пренася със себе си всички полезни съставки. Облекчава сърбежи, болки при оток и възпаление. Противобактериалното му въздействие помага в борбата против инфекции, а нежният състав овлажнява и успокоява чувствителните места на наранената тъкан.

Към гела от алое е прибавен пчелен прополис, за да се засилят антибиотичните свойства на продукта. Прополисът е уникален продукт с широко действие и без никаква токсичност за човека. Той има растителен произход. Пчелите го произвеждат, като обработват със секретите на слюнчевите си жлези смоли, събрани от кората и пъпките на растенията. Така създават лепкава маса, която не е механичен сбор на растителните смоли, а ново органично съединение, с което те покриват вътрешността на кошерите си, за да ги предпазват от микроби. Наименованието „прополис“ идва от гръцки и означава „пред града“, т.е. прополисът предпазва от външна заплаха. Той е познат на хората от 5000 години и през този период е доказал способността си да се справя с микробите. Асирийците го използвали, за да лекуват рани и тумори, а гърците – при абсцеси. Прополисът е един от най-ефикасните естествени антибиотици. Той притежава антибактериални, антивирусни, противогъбични, противовъзпалителни, анестетични, антисептични, дермопластични и лъчезащитни свойства. Благодарение на тях прополисът намира приложение при третиране на рани, изгаряния, декубитуси, трофични язви, гнойни процеси на кожата, рагади, остри и хронични екземи и др.

Само тези две съставки с разнообразните си качества са достатъчни да създадат уникален крем с ефикасно действие. Но Форевър Ливинг добавя към тях лайка и черен оман (Symphytum) – две от най-известните билки в грижата за кожата. Лайката притежава антисептични и противовъзпалителни качества. Тя успокоява сърбежа на кожата при обриви и екзема, като намалява възпалението. Може да ускори оздравителния процес и да предотврати бактериални инфекции. Черният оман, наричан още зарасличе, улеснява заздравяването на рани, епителизирането на повърхностни гнойни рани, на язви, устна лигавица и венци.

Благодатната формула е завършена с витамините А и Е, признати заради естественото си успокоително действие върху кожата. Aloe Propolis Creme много добре овлажнява сухата кожа. Приятният му аромат и богата консистенция го правят идеален за масаж. Употребява се при локални раздразнения като ухапвания, леки изгаряния или при по-сериозни проблеми като екзема и псориазис.

 

Информационен бюлетин на ФЛП-България, брой 43, август 2005 г.